YENİ DÖNEMDE ÖNCELİKLERİMİZ

YENİ DÖNEMDE ÖNCELİKLERİMİZ

Gençlerimize doğru teknoloji kullanımını konusunda bİlinçlendirmeliyiz.

 

İnsanlık tarihinde yazı ve matbaadan sonra en önemli buluş hiç şüphesiz internetin icadıdır. Ancak her buluş insana hizmet ettiği ve zarar vermediği sürece yararlı olacaktır. İnternetin kullanılmaya başladığı 1960’lı yıllardan günümüze pek şey değişti. Bugün artık en önemli uğraşımız mobil cihazlarla eliminizden düşürmediğimiz sosyal hesaplarımız. İşte Türkiye tam bu noktada teknolojiyi bulup geliştiren ülkelerden ayrışıyor. Dünyada internet kullananların %40’ının bir sosyal hesabı varken ülkemizde bu oran %84’ler seviyesinde. Dünyada öncelikle şirketler kendilerini bu alanda tanıtırken bizde bakıyoruz koca koca şirketlerin sosyal medya hesapları  bile yok. Özellikle gençlerimiz günde 7-8 saatini kendilerine oluşturdukları bu sanal dünyada toplumdan ve aileden kopuk heba ediyorlar. Federasyonumuz son 3 yıldır İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa Farkındalık seminerleri ile gençlerimize doğru teknoloji kullanımını gücümüz ölçüsünde yapmaktayız. Geliştirdiğimiz modüllerle Gençlere ve kurumlara farkındalık eğitimleri vermeye devam edeceğiz.

 

İnternet Haber Sitelerinin Sorunlarını Birlikte Çözeceğiz.

 

Bunun yanında internet haberciliğinin etkisi her geçen gün artmaktadır. Özellikle yerel internet haber sitelerinin etkisi günden güne artmış olmasına rağmen hala bun konuda tam anlamıyla bir düzenleme yapılamamıştır. İnternet haber sitelerinde çalışanlara sarı basın kartı verilmesi ile bir sendika çatısı altında toplanılması gerekliliği günden güne artmaktadır. Federasyonumuz tarafında son 6 yıldır üzerinde çalıştığımız İnternet Editörlüğü mesleğinin hayata geçirilmesi bu konuda pek çok soruna çözüm olacağı kanaatindeyim. Yani internet haber sitelerinin Türkiye’deki sesi olmaya talibiz.

 

Yeni dönemde ülkenin 7 bölgesinde, her vilayetinde, her ilçesindeki tüm İnternet haber sitelerine çağrımız bizlere katılarak, birlikte yapacağımız çalışmalarla sektörü hak ettiği yere getirmek olacaktır.

 

Dr Süleyman BASA

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir