EKO İKLİM ZİRVESİ`NE NEPAL`DAN MESAJ VAR

EKO İKLİM ZİRVESİ`NE NEPAL`DAN MESAJ VAR

EKO İKLİM Zirvesi’ne Nepal’dan mesaj var: Değişmesi gereken doğa ana değil tüm insanlık

 

Nepal Eski Başbakanı Madhav Kumar Nepal, 30-31 Mart’ta ATO Congresium’da gerçekleşecek EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı’na katılacağını yayınlanan video ile duyurdu.

 

Kumar Nepal, mesajında şöyle dedi:

“Nepal’den hepinize selamlarımı sunuyorum.
Dünya şimdiden doğamızın değişimini yaşıyor. Buzulların erimesi ve patlaması, çölleşme, ani seller, toprak kaymaları ve kıtlık artık sıkça görülen olaylar; ve bunların sonucunda insanların yaşadıkları yerleri terk etmeleri, kıtlık, yoksulluk ve sömürü giderek artıyor.
Artık bizim geriye dönük düşünmemizin, hangi kararların alınıp, hangi uygulamalarla ne elde edildiğini değerlendirmemizin vakti geldi de geçiyor.
Bu şekilde, iklim değişikliği konusunda gelecek stratejilerimizi ve faaliyetlerimizi şekillendirecek kararları almamız kolaylaşacak.
Yeşil ekonomiden, sürdürülebilir kalkınmadan ve refahı arttırmaktan bahsediyoruz.
İklim değişikliği ile mücadelede yeşil kalkınma ve yeşil ekonomi yaklaşımının en verimli şekilde kullanılmasında pek çok olasılık görüyoruz.
Ancak sınırlı kaynaklarımız ve teknolojimiz, atılması gereken bütün adımları karşılamaya yetmiyor.
Acı gerçek şu ki; bizler gibi gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkeler, büyük ve zengin ülkelerin doğayı tahrip eden yanlış uygulamaları için cezalandırılıyor.

 

 

“Zirve öncü olacak”

Değişmesi gerekenin doğa ana olmadığına gönülden inanıyorum; tam tersine, doğa ile uyumlu yaşamak için davranışları değişmesi gereken biziz, tüm insanlık.
Bu çerçevede, inanıyorum ki EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi; ekonomi ve iklim değişikliğinin birbirine bağlılığını vurgulayacak ve bu konudaki tartışmaları bir adım öteye taşımakta öncü olacak.
Hepinizle Zirve’de görüşmek için çok heyecanlıyım.
Teşekkür ederim.”

 

EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Türkiye Belediyeler Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Borsası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Organize Sanayi Bölgeleri, KOBİ’ler, yeşil finansman projeleriyle bankalar, üniversiteler ve pek çok kurumun desteğiyle yapılacak.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir